Istorijat


Osnovan 1919, Marly je u početku proizvodio i prodavao industrijska ulja i maziva. Dok je automobilska industrija rasla i tehnologija se razvijala, Marlijeva ekspertiza je primenjena u ovom izazovnom području.

U ranim 1930-tim, Marly je predstavio paletu specijalno formulisanih automobilskih maziva, baziranih na solidnim disperzijama, koje su bile napravljene da unaprede performanse konvencionalnih produkata.

Energetska kriza u 70-tim, praćena sa nekoliko povećanja cene goriva, prouzrokovale su da Marly razvije motorno ulje sposobno za osetno smanjenje potrošnje goriva : Marlijevo čuveno « Black Gold » motorno ulje je rođeno. Ovi proizvodi su bili visoko-tehnološka preteča Marlijeve trenutne ponude najprodavanijih maziva i sredstava za brigu o automobilima.


 Marly danas


Danas je Marly pozicioniran kao apsolutna referenca u aditivima i specijalnim mazivima. Moderni motori koriste napredne tehnologije i često ne rade u idealnim uslovima : kratke relacije , hladni startovi , zakrčenja u saobraćaju … U ovim uslovima korišćenje visoko-kvalitetnih proizvoda koji proizvode najbolje performanse su postale neophodnost .

Auto-trke su stare koliko i prvi automobili, i još uvek su najbolji test za razvijanje novih maziva i tehnologija. U auto-moto trkama, svaki deo je razvijen da bi pružio najbolje performanse bez zakazivanja… I u ovakvim okolnostima mazivo igra ključnu ulogu u trajnosti bitnih delova. Kvalitet motornog ulja neće samo uticati na životni vek motora, već će takodje imati osetan uticaj na njegove performanse.

Zbog toga Marly blisko saradjuje sa partnerima u trkačkoj industriji. Ovi timovi su aktivni u različitim šampionatima poput Formule Ford, Formule Renault, F3000 i Formule 1. Neki od ovih timova koriste i druge Marly proizvode van trenutne ponude ,što je neporecivi dokaz nivoa performansi naših proizvoda..


 Proširen izbor proizvoda


U duhu stalnog razvoja, Marly ima ultra kompletnu ponudu od preko 500 referenci, polazeći od problema rešavanja podmazivanja petrohemijskih alata do masti,  proizvoda za brigu o automobilima i …

 

O nama…

Firma “Kolibri” osnovana je 1994. godine. Od svog osnivanja bavi se prodajom motornih ulja i aditiva za motore različitih namena. Među prvima u Srbiji dobija sertifikate i postaje autorizovani distributer za motorna ulja BP, Castrol, Mobil...

Od septrmbra 2005. godine Kolibri oil d.o.o. postaje ZVANIČNI i JEDINI uvoznik i distributer ulja vrhunskog kvaliteta, brenda „Marly“ za Srbiju i Crnu Goru a 2010 postaje ZVANIČNI i JEDINI uvoznik i distributer i za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Kosovo.Marly je visoko ocenio poslovanje i podržao poslovnu politiku naše firme, da učinimo pravi kvalitet dostupan našem tržištu. Do sada smo kroz maloprodaju i neposredan kontakt sa krajnjim kupcima uspeli da upoznamo ljude sa kvalitetom i tehnologijom, kao i da obezbedimo tehničku podršku, kako pre tako i posle prodaje Marly motornih ulja i aditiva. Jedna od glavnih smernica u našem poslovanju je da se NAŠ POSAO NE ZAVRŠAVA PUKOM PRODAJOM MARLY ULJA I ADITIVA, TO JE SAMO POČETAK NAŠE SARADNJE !

Posle nekoliko godina prisustva na našem tržištu i brojnih priznanja koja smo dobili od zadovoljnih korinika, odlučili smo da dokazani kvalitet Marly proizvoda učinimo dostupnim još većem broju korisnika ! Veoma je bitno naglasiti da između fabrike „Marly“ i preduzeća „Kolibri oil d.o.o.“ ne postoji posrednik, kao i da „Marly“ nigde u svetu pa ni kod nas do sada nije falsifikovan i/ili pakovan van fabrike u Belgiji. Pored popularnog Gold i Black Gold ulja Marly tj. Marly engineering proizvodi jedinstveno ulje u svetu Zenox koji je radjen po jedinstvenoj keramičkoj kompozitnoj tehnologiji sa najvišim standardima. Zenox standard je prevazidjen 2010. godine kada je stvoren WX2.

WX2 je naš najnoviji aditiv protiv trenja u motoru baziran na kombinaciji sintetičkih estera i aditiva prilagodjenih sportskoj vožnji (neorganske nanočestice).Ova jedinstvena tehnologija čini da trenje i habanje motora budu dosad nevidjeno mali(0.06 %).

 

Korpa

Lista želja

Proizvođači

Proizvodi

Brendovi